Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4.7g33kcal0g0g3.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen56g19kcal1.9g2.7g0g0g
Hiiva 4.7g3.5kcal0.6g0.1g0g0.3g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki19g11kcal1.6g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68g1.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana365g798kcal28g143.4g9.8g7.4g
Valittu annoskoko182g399kcal14g71.7g4.9g3.7g
Annoskoko puolitettuna91g200kcal7g35.9g2.5g1.9g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.3g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567