Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 25g10kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Palsternakka 12g7.5kcal0.1g1.4g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g19g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)1.3g3.1kcal0.1g0g0.3g0g
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1.2g1.3kcal0g0.3g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 31g12kcal0.1g2.6g0g0.5g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g12g25kcal2.7g0g1.5g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g3.9g5.5kcal0.1g0.3g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana366g138kcal7.2g14.4g4.8g3.8g
Valittu annoskoko183g69kcal3.6g7.2g2.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna92g35kcal1.8g3.6g1.2g1g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712