Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 30g23kcal0.6g4.7g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 110g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 10g3.3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis23g26kcal5.1g0g0.7g0g
Emmental juustoraaste, lidl5.5g20kcal1.6g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana366g147kcal14.8g11g4.6g1.2g
Valittu annoskoko183g73kcal7.4g5.5g2.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna92g37kcal3.7g2.8g1.2g0.3g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312