Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow25g138kcal0.2g0.2g15g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 50g18kcal0.1g3.6g0g1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Omenasose makeuttamaton 11g8.5kcal0g1.9g0g0.2g
Margariini, 60%, Rainbow13g69kcal0.1g0.1g7.5g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Ruishiutale 23g67kcal2g11.7g0.6g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana366g990kcal13.4g114.6g49.6g10.4g
Valittu annoskoko183g495kcal6.7g57.3g24.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna92g247kcal3.4g28.7g12.4g2.6g
Arvot/100g100g270kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324