Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen375g2702kcal3.8g3.8g300.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai375g1313kcal45g266.4g7.9g11.3g
Luumu kivetön, kuivattu 375g764kcal15.8g141.1g3.2g32.3g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g310g443kcal38.7g0.9g31.9g0g
Sokeri 375g1523kcal0g374.9g0g0g
Leivinjauhe 9g17kcal0.5g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g13523kcal207.6g1581.2g686.4g87.2g
Valittu annoskoko1820g6761kcal103.8g790.6g343.2g43.6g
Annoskoko puolitettuna910g3381kcal51.9g395.3g171.6g21.8g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278