Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini6.6g23kcal5.7g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton83g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 664g426kcal21.2g32g23.2g0.1g
Kananmuna, keitetty 398g568kcal49.8g1.2g40.8g0g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g498g647kcal121.4g7.5g11.4g0g
Tilli mauste15g2.6kcal0.2g0.2g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore23g6.3kcal0.3g0.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g3451kcal401g99g151.8g5.6g
Valittu annoskoko1820g1726kcal200.5g49.5g75.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna910g863kcal100.3g24.8g38g1.4g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121