Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1201g4205kcal144.2g828.9g22.8g60.1g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100g901kcal0g0g100.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g10211kcal288.4g1657.8g245.8g120.2g
Valittu annoskoko1824g5106kcal144.2g828.9g122.9g60.1g
Annoskoko puolitettuna912g2553kcal72.1g414.5g61.5g30.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462