Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Sitruuna kuorittu 7.8g3.2kcal0g0.2g0.1g0.2g
Oliiviöljy 14g125kcal0g0g14.1g0g
Valkosipuli 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Kidneypapu keitetty 100g91g86kcal6.3g13.3g0.5g6.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 16g21kcal1.3g2.8g0.3g0.8g
Papu valkoinen, keitetty 19g20kcal1.6g2.6g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana366g640kcal19.2g41g42.8g18.2g
Valittu annoskoko183g320kcal9.6g20.5g21.4g9.1g
Annoskoko puolitettuna92g160kcal4.8g10.3g10.7g4.6g
Arvot/100g100g175kcal5.2g11.2g11.7g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220