Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 125g30kcal2.3g2.7g0.4g2.9g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 38g24kcal1.1g1.8g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen3.8g27kcal0g0g3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste13g45kcal3.6g0.2g3.5g0g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana368g299kcal14.8g14.6g19g6g
Valittu annoskoko184g150kcal7.4g7.3g9.5g3g
Annoskoko puolitettuna92g75kcal3.7g3.7g4.8g1.5g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130