Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)17g11kcal2.5g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)23g24kcal4g0.4g0.7g0g
Seitiä kuutioina28g26kcal5.3g0g0.3g0g
Tilli tuore1.4g0.4kcal0.1g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)10g3.1kcal0.1g0.6g0g0.1g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Oliiviöljy (de cecco)0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Purjosipuli13g2.5kcal0.2g0.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g150kcal24.8g4g2.8g1.2g
Valittu annoskoko185g75kcal12.4g2g1.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna92g37kcal6.2g1g0.7g0.3g
Arvot/100g100g41kcal6.7g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770