Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen564g186kcal18.6g27.6g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl45g153kcal6.3g25.2g3g5g
Vehnäjauho puolikarkea 1127g3867kcal114.9g789g13.5g39.4g
Voi 56g409kcal0.7g0.2g45.8g0g
Hiiva, 50g39g24kcal5.2g0.4g0.2g0g
Suola, annos 3g8.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g9279kcal291.4g1684.8g125g88.8g
Valittu annoskoko1840g4640kcal145.7g842.4g62.5g44.4g
Annoskoko puolitettuna920g2320kcal72.9g421.2g31.3g22.2g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734