Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 375g303kcal5.9g63.1g0.2g11.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.3g13.4g0.4g5.6g
Rypsiöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g42g50kcal1g2.5g3.8g0.6g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g120g336kcal22.8g0g26.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 150g68kcal4.5g7.2g2.2g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3681g2107kcal75.8g188.8g108.6g40g
Valittu annoskoko1840g1054kcal37.9g94.4g54.3g20g
Annoskoko puolitettuna920g527kcal19g47.2g27.2g10g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548