Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g350g71kcal2.1g13.3g1g4.9g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 105g13kcal1.2g1g0.2g1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki280g224kcal36.3g5.6g5.6g0g
Hunajameloni kuorittu 245g90kcal1.5g19.1g0.2g2g
Parsakaali brokkoli 140g49kcal6.5g2.7g0.4g3.5g
Saksanpähkinä 49g333kcal7.2g1.6g31.9g7.8g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g42g30kcal1g7g0g0g
Persilja 14g3.8kcal0.2g0.2g0g1.1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g322g289kcal20.3g51.4g1g0g
Kananmuna, keitetty 231g329kcal28.8g0.7g23.6g0g
Rypsiöljy 38g334kcal0g0g37.7g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml35g7.3kcal2.8g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g3546kcal215.8g205.2g203.4g40.6g
Valittu annoskoko1848g1773kcal107.9g102.6g101.7g20.3g
Annoskoko puolitettuna924g886kcal54g51.3g50.9g10.2g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004