Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 321g971kcal57.6g155.9g3.2g34.4g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g193g607kcal23.1g1.9g57.8g0g
Vesi1286g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)39g10kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Sinappi 10g13kcal0.4g1.4g0.6g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi11g30kcal1g0.7g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3717g3263kcal165.2g323.6g128.2g70.6g
Valittu annoskoko1859g1632kcal82.6g161.8g64.1g35.3g
Annoskoko puolitettuna929g816kcal41.3g80.9g32.1g17.7g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576