Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 125g69kcal2g16.5g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g7.8g2kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka3.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen24g4.7kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Dijonsinappi, Maille, Original1.6g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Viinietikka 4.7g1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana373g280kcal4.8g37.6g13.2g3.2g
Valittu annoskoko186g140kcal2.4g18.8g6.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna93g70kcal1.2g9.4g3.3g0.8g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848