Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle125g163kcal8.2g25.1g3.8g6.3g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 38g10kcal0.2g0.5g0.3g0.7g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Valkosipuli 4.4g4.8kcal0.3g0.7g0g0.1g
Chili paprika punainen14g5.6kcal0.3g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g450kcal18g55.2g17.6g14.2g
Valittu annoskoko186g225kcal9g27.6g8.8g7.1g
Annoskoko puolitettuna93g113kcal4.5g13.8g4.4g3.6g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503