Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 56g81kcal5.4g1.1g6.1g0.1g
Tomaattimurska 23g6.6kcal0.1g1.2g0g0.4g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g47g12kcal0.6g2g0.1g0g
Soijakastike 1.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Punaviini 9g6.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g268kcal13.6g14.4g15.4g3g
Valittu annoskoko187g134kcal6.8g7.2g7.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna93g67kcal3.4g3.6g3.9g0.8g
Arvot/100g100g72kcal3.6g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424