Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 44g122kcal11.6g0g8.4g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g33g35kcal1.2g6.9g0.3g0.4g
Kananmuna 50g(kpl)16g21kcal1.8g0g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen55g18kcal1.8g2.7g0g0g
Sipuli 6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Puolukka 22g8.5kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g11g43kcal0g10.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g498kcal33.2g44.2g20.6g2.2g
Valittu annoskoko187g249kcal16.6g22.1g10.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna93g125kcal8.3g11.1g5.2g0.6g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.8g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385