Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 751g116kcal9.6g9g1.5g11.3g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.3kcal0.5g1g0g0.1g
Kevytkerma301g361kcal9.6g13.5g30g0g
Valkoviini kuiva 150g103kcal0.5g0.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 451g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g38g34kcal1.1g1.3g2.6g0.3g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g60g150kcal13.2g0.6g10.5g0g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.5g3.4kcal0.2g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3720g1863kcal71.4g61.8g119.6g26.2g
Valittu annoskoko1860g932kcal35.7g30.9g59.8g13.1g
Annoskoko puolitettuna930g466kcal17.9g15.5g29.9g6.6g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402