Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 120g46kcal1.2g8.3g0.2g3g
Kaali, paistettu 83g68kcal1g3.5g5.1g1.8g
Sipuli, paistettu 38g38kcal0.5g1.8g3.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Kevyt Herkkulenkki, Atria150g195kcal18g1.7g13.4g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 525g288kcal8.4g68.9g0.9g4.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g23g89kcal0.7g4.5g7.7g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos15g108kcal0.1g0.1g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3735g1696kcal62g182.8g85g21g
Valittu annoskoko1867g848kcal31g91.4g42.5g10.5g
Annoskoko puolitettuna934g424kcal15.5g45.7g21.3g5.3g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777