Ruislimppu (oikeat makrot 1,6 x siivu)

Leipäsiivun paino x 1,6, niin saat makrot oikein laskuriin.

Liota hiiva veteen, lisää jauhoista osa ja sekoita.

Anna hapattua vrk huoneenlämmössä.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin, anna kohota.

Ota tässä vaiheessa 100g taikinajuureksi seuraavaan leivontaan, jolloin ei tarvitse hiivaa.

Säilytä juuri jääkaapissa tai pakastimessa.

Leivo 4 limppua ja kohota uudelleen.

Paista 250-275* 50-60min.

Kääri pyyhkeeseen ja pistä pussiin, niin leivän kova kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 751 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho rainbow (Rainbow), annos 100g125g438kcal12.5g77.6g2.5g25g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana375g876kcal25g155.2g5g50g
Valittu annoskoko188g438kcal12.5g77.6g2.5g25g
Annoskoko puolitettuna94g219kcal6.3g38.8g1.3g12.5g
Arvot/100g100g233kcal6.7g41.3g1.3g13.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=406591