Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki909g727kcal118.1g18.2g18.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 909g1202kcal23.9g29.1g109g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 18g74kcal0g18.2g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g32g10kcal0g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3744g4026kcal284g137.4g254.4g0g
Valittu annoskoko1872g2013kcal142g68.7g127.2g0g
Annoskoko puolitettuna936g1007kcal71g34.4g63.6g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803