Täydellinen kasvissosekeitto II

3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
1-2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pilkottu valkosipulinkynsi.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi
oreganolla tai basilikalla.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Resepti on löydetty Kotikokista.

Kerroin 1,14

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g463g278kcal7g60.2g0.5g4.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Sipuli (kuorittu)154g42kcal2g7.4g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.2g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Vesi752g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g70g84kcal1.7g4.2g6.3g1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g219g131kcal2.2g9.8g8.7g1.3g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3750g1360kcal29.2g196.4g47.4g28.4g
Valittu annoskoko1875g680kcal14.6g98.2g23.7g14.2g
Annoskoko puolitettuna938g340kcal7.3g49.1g11.9g7.1g
Arvot/100g100g36kcal0.8g5.2g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=322835