UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1500 grammaa

Unkk4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g830kcal95g0g50g0g
Kesäkurpitsa zucchini 625g113kcal3.5g15.6g2.5g4.4g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g125g488kcal36.3g0g37.5g0g
Tomaatti 250g57kcal1.4g8.6g0.7g3.5g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g250g2000kcal7g10g45g0g
Sipuli 125g38kcal1.6g6g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3750g7050kcal289.6g80.4g272g20g
Valittu annoskoko1875g3525kcal144.8g40.2g136g10g
Annoskoko puolitettuna938g1763kcal72.4g20.1g68g5g
Arvot/100g100g188kcal7.7g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225131