Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt583g268kcal18.6g28g8.7g0g
Hiiva 58g43kcal7.6g0.6g0.2g4g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 47g141kcal0g34.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 76g245kcal22g5.3g15.1g23.2g
Ruisjauho (Rainbow)466g1492kcal46.6g293.6g10.7g65.3g
Vehnäjauho puolikarkea 454g1559kcal46.3g318.1g5.5g15.9g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl117g1049kcal0g0g116.5g0g
Puolukka 70g27kcal0.3g4.8g0.3g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3752g9646kcal282.8g1369.8g314g220.4g
Valittu annoskoko1876g4823kcal141.4g684.9g157g110.2g
Annoskoko puolitettuna938g2412kcal70.7g342.5g78.5g55.1g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600