Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 44g318kcal0.5g0.2g35.6g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 4g16kcal0.1g3.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 34g43kcal3.7g0.1g3.1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g46g277kcal11.1g3g24.9g0g
Leivinjauhe 1.2g2kcal0.1g0.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 29g97kcal0.6g0.9g10.3g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl5.2g33kcal0.7g0.2g3.3g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g24g38kcal0.1g9.2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana376g1648kcal33.8g35.8g154.6g0.4g
Valittu annoskoko188g824kcal16.9g17.9g77.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna94g412kcal8.5g9g38.7g0.1g
Arvot/100g100g439kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223