Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 31g95kcal5.6g15.2g0.3g3.3g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g25g68kcal4.3g0g5.8g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 3.1g7.1kcal0.5g0g0.6g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana377g340kcal20.8g30.6g13.4g6.8g
Valittu annoskoko188g170kcal10.4g15.3g6.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna94g85kcal5.2g7.7g3.4g1.7g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371