Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g63g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g5g1.3kcal0g0.4g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 100g198kcal2.6g0.8g19.4g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana377g443kcal7.2g10.2g39.2g16g
Valittu annoskoko189g222kcal3.6g5.1g19.6g8g
Annoskoko puolitettuna94g111kcal1.8g2.6g9.8g4g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081