Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 310g236kcal5.8g48g0.6g3.1g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 105g34kcal0.6g5.8g0.2g2.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g23g6.8kcal0.2g0.9g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Hirvenjauheliha oma saalis237g265kcal52g0g7.1g0g
Emmental juustoraaste, lidl56g207kcal16.3g0g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3762g1511kcal150.4g111.8g47.8g12.4g
Valittu annoskoko1881g756kcal75.2g55.9g23.9g6.2g
Annoskoko puolitettuna941g378kcal37.6g28g12g3.1g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312