Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1603g338kcal19.2g54.5g3.2g33.7g
Oliiviöljy 90g798kcal0g0g90.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu20g16kcal0.4g3.6g0.2g0.4g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Soijakastike 40g24kcal2.1g3.8g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Ruohosipuli, tuore80g22kcal1.1g3g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3776g2505kcal52.8g145.8g188.8g73.8g
Valittu annoskoko1888g1252kcal26.4g72.9g94.4g36.9g
Annoskoko puolitettuna944g626kcal13.2g36.5g47.2g18.5g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764