Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 93g75kcal1.5g15.7g0g2.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)27g8.2kcal0.3g1.1g0.1g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g14g16kcal0.5g0.5g1.4g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana379g205kcal4.8g35.6g3g6.2g
Valittu annoskoko190g103kcal2.4g17.8g1.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna95g51kcal1.2g8.9g0.8g1.6g
Arvot/100g100g54kcal1.3g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600