Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow22g62kcal3.9g13.9g0.2g2.2g
Palvikinkku HK 3%26g26kcal4.7g0.1g0.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)15g25kcal0.4g0.4g2.3g0g
Vesi110g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.6g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)5.3g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g238kcal18.6g31g6.8g5.2g
Valittu annoskoko190g119kcal9.3g15.5g3.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna95g59kcal4.7g7.8g1.7g1.3g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.2g1.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380