Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 1069g243kcal6g36.9g3.2g15g
Sipuli, paistettu 67g68kcal0.9g3.2g5.5g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 668g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g60g46kcal3.4g6.6g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr13g37kcal1.1g1.3g3.2g0.2g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3792g838kcal26g103.2g24.6g34.6g
Valittu annoskoko1896g419kcal13g51.6g12.3g17.3g
Annoskoko puolitettuna948g210kcal6.5g25.8g6.2g8.7g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272