Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl4.8g16kcal0.1g0.1g1.7g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g4.1g15kcal0.3g2.8g0.2g0g
Sokeri0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä4.8g2.9kcal0g0.7g0g0.1g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g2.1g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kiivi kuorittu 1.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker1.4g5.3kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g88kcal0.8g11.8g3.8g0.2g
Valittu annoskoko19g44kcal0.4g5.9g1.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g22kcal0.2g3g1g0.1g
Arvot/100g100g228kcal2.1g30.6g9.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128524