Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt7.1g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Hiiva 0.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.4g1.1kcal0.1g0g0g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti0.9g4.7kcal0.2g0.3g0.3g0.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g3.9g12kcal0.4g2.3g0.1g0.8g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g5.5g19kcal0.7g3.9g0.1g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g95kcal3.4g13.6g2.8g2.6g
Valittu annoskoko19g47kcal1.7g6.8g1.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna10g24kcal0.9g3.4g0.7g0.7g
Arvot/100g100g245kcal8.8g35.2g7.3g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761