Kaalikeitto (soijarouhetta ja linssejä)

1-1,5kg valkokaalia
3 sipulia
3 isoa porkkanaa
500g tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota
8 maustepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl soijarouhetta
Vettä

Liota linssejä tunti ja huuhtele.

Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese, kuori ja paloittele vihannekset ja valkosipulit.

Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset lähes peittyvät.

Kiehauta.

Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää sitten muut ainekset.

Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Pakasta ylimääräiset keitot!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 7.1g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g2.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Linssi, vihreä, go green0.4g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Soijarouhe, 1 dl0.1g0.5kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g11kcal0.6g1.8g0g0.4g
Valittu annoskoko19g6kcal0.3g0.9g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Arvot/100g100g29kcal1.5g4.6g0g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106278