Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g2.5g0kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 5g26kcal0.2g2.6g1.5g0.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g1g0.6kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Kuohukerma (Ingman)10g34kcal0.2g0.3g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g129kcal0.8g8.2g10.4g0.6g
Valittu annoskoko20g65kcal0.4g4.1g5.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g32kcal0.2g2.1g2.6g0.2g
Arvot/100g100g330kcal2g20.9g26.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916