Toll House cookies

Lisäksi ohjeeseen kuuluu ruokasoodaa 1 tl

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä (meillä saksan-, mutta laita mistä pidät)
4,8 dl yhtä rouheita suklaanpaloja tai muita sattumia, esim.

suklaakarkkeja
1 tl vaniljauutetta
5,4 dl vehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa

1) Laita uuni kuumenemaan 190 C:hen.

2) Yhdistä kulhossa jauhot, sooda ja suola.

3) Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljauute yhteen.

Vatkaa, kunnes koostumus on kermaisan pehmeä.

4) Lisää munat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan.

Vatkaa molempien jälkeen hyvin.

5) Lisää jauho-sooda-suola -seos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi.

6) Lisää sattumat eli perusversiossa pähkinä- ja suklaapalat.

7) Lusikoi leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen vetoisia kekoja.

Keot saavat olla epämääräisiä nokareita.

Ne kyllä uunissa tasoittuvat.

8) Paista 9-11 minuuttia tai kunnes cookiesit ovat kullanruskeita.

Meillä tuo yhdeksän minuutin alaraja tuotti tavallisessa sähköuunissa aika hyvän paistotuloksen.

9) Jäähdytä ja nauti! Suoraan uunista suklaapalat ovat sisältä sulia, joten nämä ovat siitä erikoisia leivonnaisia, että maku on jäähtyneenä parempi.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 24 grammaa

Leana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Voi 3g22kcal0g0g2.4g0g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Fariinisokeri2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 2.2g3.2kcal0.3g0g0.2g0g
Valkoinen hasselpähkinämaitosuklaa (Pirkka), annos 200g2g10kcal0.1g1.1g0.6g0g
Fazer tumma suklaa (100g)2.7g14kcal0.2g1.2g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g169kcal2.2g20.8g8.4g0.4g
Valittu annoskoko20g84kcal1.1g10.4g4.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g42kcal0.6g5.2g2.1g0.1g
Arvot/100g100g432kcal5.6g53.3g21.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223849