Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3.2g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 1.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis2.5g2.7kcal0.5g0g0.1g0g
Emmental juustoraaste, lidl0.6g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g16kcal1.6g1.2g0.6g0g
Valittu annoskoko20g8kcal0.8g0.6g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna10g4kcal0.4g0.3g0.2g0g
Arvot/100g100g40kcal4.1g3.1g1.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312