Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha63g104kcal11.9g0g6.3g0g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 27g26kcal0.8g5.4g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 63g18kcal0.4g3.3g0.1g1.2g
Smetana, rasvaa n. 40 % 16g61kcal0.3g0.3g6.6g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima16g61kcal4.5g0g4.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.2g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g546kcal36.2g18.8g35.6g3.4g
Valittu annoskoko190g273kcal18.1g9.4g17.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna95g137kcal9.1g4.7g8.9g0.9g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429