Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 47g36kcal0.9g7.3g0.1g0.5g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)28g52kcal3.1g1.5g3.7g0.1g
Porkkana 14g4.6kcal0.1g0.8g0g0.4g
Keittojuures, Pirkka9g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper3.3g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu12g7kcal0.1g0.5g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana381g239kcal9.2g22.8g11.6g2.2g
Valittu annoskoko191g120kcal4.6g11.4g5.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna95g60kcal2.3g5.7g2.9g0.6g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073