Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g700g142kcal4.2g26.6g2.1g9.8g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha560g929kcal106.3g0g56g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)15g43kcal1.4g2.8g2.9g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk196g76kcal3.3g14.9g0.2g9.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g2641kcal240.6g138.4g124.2g57.6g
Valittu annoskoko1904g1320kcal120.3g69.2g62.1g28.8g
Annoskoko puolitettuna952g660kcal60.2g34.6g31.1g14.4g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421