Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 125g95kcal2.4g19.4g0.3g1.3g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)21g31kcal2.1g2.3g1.5g0g
Sipuli 25g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)17g27kcal0.5g0.5g2.5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.1g1kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.8g7.4kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana382g342kcal11g47.4g10.4g3.6g
Valittu annoskoko191g171kcal5.5g23.7g5.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna96g86kcal2.8g11.9g2.6g0.9g
Arvot/100g100g89kcal2.9g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075