Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai35g121kcal4.2g24.6g0.7g1.2g
Sokeri 56g225kcal0g55.4g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen50g357kcal0g0g39.6g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g20g18kcal0.2g1.2g1.4g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)12g21kcal0g4.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g1541kcal13.2g174g87g3.2g
Valittu annoskoko192g771kcal6.6g87g43.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna96g385kcal3.3g43.5g21.8g0.8g
Arvot/100g100g401kcal3.4g45.3g22.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321412