Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 167g69kcal1.7g6.8g1.3g6.2g
Voi 217g1575kcal2.6g0.9g176.5g0g
Suklaa tumma 668g3450kcal26g355.7g207g35.4g
Vehnäjauho puolikarkea 117g401kcal11.9g81.8g1.4g4.1g
Sokeri 250g1017kcal0g250.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 501g715kcal62.6g1.5g51.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g14449kcal209.6g1393.8g875g91.4g
Valittu annoskoko1920g7225kcal104.8g696.9g437.5g45.7g
Annoskoko puolitettuna960g3612kcal52.4g348.5g218.8g22.9g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353