Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi226g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)68g14kcal0g4.4g0g0g
Valkopippuri 4.5g13kcal0.5g1.9g0.1g1.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g362g232kcal12.7g0.7g90.4g0g
Voi 1130g8199kcal13.5g4.5g918.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton136g29kcal0.4g2.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3852g16971kcal54.2g27.4g2018.8g2.6g
Valittu annoskoko1926g8486kcal27.1g13.7g1009.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna963g4243kcal13.6g6.9g504.7g0.7g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164