Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)20g5.5kcal0.3g1g0g0.3g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g1.6g4.2kcal0.2g0.2g0.3g0g
Porkkana 73g24kcal0.5g4.1g0.1g1.9g
Tomaattimurska (Euro shopper)73g22kcal0.7g2.9g0.3g0.1g
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 23g74kcal5.7g10.7g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana387g295kcal14.8g37.8g6.2g8.8g
Valittu annoskoko193g147kcal7.4g18.9g3.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna97g74kcal3.7g9.5g1.6g2.2g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.8g1.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970