Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 23g164kcal0.3g0.1g18.4g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.8g0g0g
Muna, annos 60g9g7.9kcal0.7g0.1g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.7g0.2g0.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 9g30kcal0g7.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 30g19kcal1g1.5g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Sokeri13g52kcal0g12.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana387g851kcal9g108.6g40.6g3.8g
Valittu annoskoko194g425kcal4.5g54.3g20.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna97g213kcal2.3g27.2g10.2g1g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28.1g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205