Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 78g12kcal1g0.9g0.2g1.2g
Sipuli 8.6g2.6kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kevytkerma31g38kcal1g1.4g3.1g0g
Valkoviini kuiva 16g11kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g3.9g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g6.3g16kcal1.4g0.1g1.1g0g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g194kcal7.2g6.4g12.6g2.6g
Valittu annoskoko194g97kcal3.6g3.2g6.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna97g49kcal1.8g1.6g3.2g0.7g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.6g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402