Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 6.3g44kcal0g0g5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen63g21kcal2.1g3.1g0g0g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)38g124kcal10.1g0g9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g945kcal42.6g120.2g30g6.4g
Valittu annoskoko194g472kcal21.3g60.1g15g3.2g
Annoskoko puolitettuna97g236kcal10.7g30.1g7.5g1.6g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570